Božićni sajam u Surčinu

Objavljeno: 08.01.2017. Pregleda: 25

bozicni sajam u surcinuHrvatska čitaonica Fischer iz Surčina, u nedjelju 11. prosinca, u svojim je prostorijama organizirala Božićni sajam. Osim slika nastalih na Likovnoj koloniji, žene članice ove novoosnovane udruge predstavile su i svoje rukotvorine. Svi izloženi radovi su na prodaju, a ideja je pomoći rad novoosnovane udruge.

„Uz slike nastale ljetos na likovnoj koloniji imali smo želju animirati članove naše čitaonice i napraviti izložbu njihovih ručnih radova. Sva sredstva prikupljena prodajom ovih rukotvorina i slika, iskoristit ćemo za dalji rad našega društva i rad drugih sekcija“, kaže predsjednik Hrvatske čitaonice Fischer Josip Volarić.

Članice su prihvatile prijedlog, a kako navode, željele su spojiti lijepo s korisnim i uljepšati dane u vrijeme adventa:

„Nakon osnutka muzičke sekcije želja nam je da u sklopu naše udruge počnu raditi i druge sekcije, vratili smo se starim vještinama – izradi ručnih radova i rukotvorina, te njihovom prodajom pomažemo rad naše udruge. A željeli smo da se u ovo vrijeme adventa više okupljamo i družimo“, kaže Irena Obradović iz Surčina.

Toga dana Hrvatsku čitaonicu Fischer posjetili su i gosti iz Duboševica iz Hrvatske kao i članovi zbora Uznesenja Blažene Djevice Marije. Nakon svete mise u župnoj crkvi u Surčinu boravili su u čitaonici, gdje su se upoznali s radom novoosnovane udruge, razgledavajući izložene božićne dekoracije.

 

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Šesta Književna Panonija u Budimpešti 30. 11. - 1. 12.
  • Nazor – čuvar tradicije somborskih Hrvata
  • Večer ikavice u Stanišiću
  • Godišnji koncert HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Božićni koncert u Monoštoru
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima