Božićno program HKUD „Vladimir Nazor“ iz Sombora

Objavljeno: 06.03.2019. Pregleda: 4

bozicni program Vladimir Nazor SomborHKUD Vladimir Nazor iz Sombora organiziralo je Božićni koncert i izložbu božićnih kolača. Ovaj program tradicionalno se priređuje na Oce, a ovo je bila 18. godina kako se ovaj program priprema u Hrvatskom domu. Na izložbi božićnih kolača prikazano je dvadesetak božićnjaka iz Sombora i Subotice. Jedna od redovitih sudionica izložbe je Marija Čuvardić koja je izložila pet božićnjaka, jer su uz nju svoje kolače pripremila i njezina unučad.

 

 

 

 

 

Foto: facebook stranica HKUD Vladimir Nazor Sombor

„Volim to i s puno radosti i ljubavi pripremam božićnjak. To je način da u svojoj obitelji očuvam jedan dio tradicije. Prenosim tu ljubav i na svoju unučad. Raduju se tome, imaju strpljenja za izradu figurica i ukrašavanje kolača“, kaže ona. Osim pripremljenih kolača na izložbi su prikazane i figurice od tijesta koje su izrađene na božićnoj radionici.
U drugom dijelu programa, na Božićnom koncertu pjevalo se i sviralo u čast Isusova rođenja. Sudjelovali su učenici Glazbene škole Petar Konjović iz Sombora, zborovi iz Karmela i župe Svetog trojstva, pjevački zbor Nazora, solisti, gosti iz Berega i Lemeša, te učenici iz Osnovne škole 22. oktobar iz Monoštora i najmlađi članovi Nazora. Program je završen zajedničkom izvedbom pjesme Radujte se narodi.

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Bunjevačka kuhinja

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Lijepa riječ u Somboru
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
  • Koncert klape Barun
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
  • Božićni koncert u Monoštoru
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima