Čestitka NIU Hrvatska riječ povodom 20. obljetnice izlaska prvoga broja istoimenog tjednika

Objavljeno: 31.01.2023. Pregleda: 110

Hrvati u Republici Srbiji na današnji su dan, 31. siječnja 2003. godine, prije točno dvadeset godina, dobili tjednik Hrvatska riječ, informativno-politički list kojim je Novinsko-izdavačka ustanova započela informiranje građana hrvatske manjinske zajednice na materinskom jeziku.

Čestitku upućujemo svima koji su pridonijeli osnivanju ove značajne informativno-izdavačke ustanove, koji su sudjelovali u pokretanju informiranja na materinskom jeziku i svima koji su tijekom dvadeset godina radili na informiranju, formiranju i očuvanju kulturnog, političkog i društvenog identiteta hrvatske zajednice u Republici Srbiji. Tjednik Hrvatska riječ i podlisci Hrcko i Kužiš, tjedno i mjesečno, dolaze u domove Hrvata te, okupljajući sve dobne skupine, stvaraju ne samo suvremeno informiranje već i svojevrsnu kronologiju života Hrvata u Srbiji.

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata u tjedniku Hrvatska riječ ima pouzdanog pratitelja u zapisivanju i objavi svih kulturnih događaja, tematiziranju tradicijske baštine i suvremenog stvaralaštva, uz redoviti i planski pristup kako kulturi sjećanja tako i znanstvenom tematiziranju kulturnog života „nove“ manjinske zajednice u Republici Srbiji.

Tjednik Hrvatska riječ najvažnije je stjecište informacija o svim segmentima života Hrvata u Srbiji! Tom i takvom tjedniku, svima koji ga stvaraju, od vodstva, ravnatelja, glavne i odgovorne urednice, urednika i urednica rubrika, novinara, dopisnika, lektora, korektora, fotografa i administrativno-komercijalnih djelatnika do tehničke redakcije, čestitamo vrijednu dvadesetu obljetnicu izlaženja sa željom da im u profesionalnom radu ne manjka niti ideja, niti financijske potpore i da se svakim brojem povećava broj čitatelja. Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata će nastaviti podsjećati i producirati sadržaj kojim se čuva, stvara i promovira bogata kultura i radovati se svakom novom broju Hrvatske riječi!

Katarina Čeliković, v. d. ravnateljice ZKVH-a

Obaveštenje o kolačićima