„Čitanje ne dolazi u pitanje” – nacionalni kviz za poticanje čitanja

Objavljeno: 27.09.2017. Pregleda: 34

Čitanje ne dolazi u pitanje naziv je ovogodišnjeg nacionalnog kviza za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica. Kao i prethodnih godina kvizcitanje ne dolazi u pitanje okvir se provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige s ciljem približavanja knjige mladim čitateljima a ovoga puta je posvećen enciklopedistici. Pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Potrebno je online riješiti upitnik koji se nalazi na http://www.knjiznica.hr/kviz/ a u tu svrhu poslužit će se sljedećim knjigama i online izvorima:

 1. Maja Brajko Livaković: Milijunaši
 2. Tihomir Horvat: Mali ratnik
 3. Sanja Pilić: Pošalji mi poruku
 4. online enciklopedije i online leksikon Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža

Prilikom popunjavanja podataka kod imena knjižnice potrebno je navesti Gradska knjižnica Subotica kako bi se moglo sudjelovati u izvlačenju posebne nagrada za subotičke mlade čitatelje a to je put u Zagreb na završnu svečanost i dodjelu nagrada koja će biti 15. studenog. Pored ove dvije vrijedne nagrade Gradska knjižnica Subotica osigurat će i petnaest utješnih nagrada.

Rok za slanje upitnika je 28. 10. 2017.

Izvor: Gradska knjižnica Subotica

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

 • 2024
  Najave i kalendar
 • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
 • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
 • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
 • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
 • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima