Narodna književnost u školi - Dani hrvatske knjige i riječi

Objavljeno: 25.10.2023. Pregleda: 21

Program pod nazivom Narodna književnost u školi se ove godine održava u četvrtak, 26. listopada na dva mjesta i u dva termina:

HKC Bunjevačko kolo u 13h

Djeci iz vrtića i osnovnih škola u Hrvatskom kulturnom centru Bunjevačko kolo u Subotici će biti predstavljena i darovana školskim knjižnicama najnovija, sedma po redu knjiga iz edicije Izabrana djela Balinta Vujkova. Grad Osijek darovao je djeci predstavu Lav koji nije znao pisati u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Gimnazija Svetozar Marković Subotica u 18h

Program za srednjoškolce će biti pod znakovitim naslovom Hercegovačka i bačka ikavica u Matoševom šeširu koji se priređuje povodom 150. obljetnice rođenja velikoga hrvatskog književnika. U programu nastupaju gosti iz Tomislavgrada (BiH), književnica Ivana Ćurić i prof. Krešimir Tabak.

Nove knjige

Dani hrvatske knjige i riječi – dani Balinta Vujkova i ove godine javnosti pružaju dva nova naslova: zbornik radova sa stručnoga skupa 2022. te sedmu knjigu Izabranih djela Balinta Vujkova.

Manifestaciju su podržali: Ministarstvo kulture i informiranja Republike Srbije, Grad Subotica, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće, Osječko-baranjska županija, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Božićno-pjevački koncert HKPD-a Matija Gubec
  • Božićni koncert u Monoštoru
  • Znanstveni skup u Franjevačkom samostanu Subotica
  • Božićno-folklorni koncert HKPD-a Matija Gubec
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima