Dječja predstava Legenda o Vjetropirki u Bunjevačkom kolu

Objavljeno: 12.12.2022. Pregleda: 69

Izvedba najnovije predstave Dječje dramske sekcije HKC Bunjevačko kolo bit će u petak, 16. prosinca 2022. godine u velikoj dvorani HKC-a Bunjevačko kolo u Subotici u 16 sati.

Riječ je o komadu hrvatskoga pisca Igora Knižeka Legenda o Vjetropirki koji je bio prvonagrađen na Natječaju Mali Marulić 2014. godine.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 10 godina skupa s njihovim roditeljima. Cijena ulaznice je 100 dinara.

Riječ redateljice

Djelo Igora Knižeka Legenda o Vjetropirki je predivna priča o tome kako je bogatstvo mnogo više od materijalnih stvari. Seljani su na malom otoku živjeli skromno, ali s puno ljubavi. Njihovo najveće blago bio je čovjek, a posebice djevojčica Vjetropirka koja je živjela u dosluhu s prirodom. Dijelili su sve što su imali – kad netko nije imao hrane ili odjeće, uvijek bi se našlo tko bi podijelio svoje s potrebitim. Tako je bilo sve dok u selo nije došao Šime, bogati čovjek koji je odlučio naučiti seljane kako treba zarađivati i kako je najvažnije imati novac. Jesu li se seljani uspjeli uklopiti u novi način života? Da li je ipak nešto pošlo po zlu?

S glumcima su na ovoj predstavi radile dvije mlade članice Književno-teatarskog kružoka: Katarina Ivanković Ivandekić i Katarina Ivanković Radaković. Na sceni ćemo u naslovnim ulogama vidjeti Martu Vukmanov Šimokov i Ines Vojnić kao malu i veliku Vjetropirku, Marijana Rukavinu kao Šimu i Antoniju Kujundžić kao Pripovjedačicu, te Karla i Dražena Kujundžića, Roku Piukovića, Mateu Miković, Ivu Francišković, Mašu Delić, Katarinu Jurčak, Anju Pejović i Jakova Vukova. Predstavu je režirala Katarina Ivanković Radaković, glazbu je izabrao Mario Bošnjak, kostime je osmislila Lucija Vukov, a scenografiju potpisuje Kristijan Milanković.

Godisnjak 2022

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima