Dječja predstava Legenda o Vjetropirki u Lemešu

Objavljeno: 19.10.2022. Pregleda: 18

Na ovogodišnjem Memorijalu Antun Aladžić u Lemešu bit će pretpremijerno izvedena nova predstava Dječje dramske sekcije HKC Bunjevačko kolo. Riječ je o komadu hrvatskoga pisca Igora Knižeka Legenda o Vjetropirki koji je bio prvonagrađen na Natječaju Mali Marulić 2014. godine. Predstava će biti izvedena u utorak, 25. listopada, s početkom u 17 sati u Domu kulture u Lemešu.

S glumcima su na ovoj predstavi radile dvije mlade članice Književno-teatarskog kružoka: Katarina Ivković Ivandekić i Katarina Ivanković Radaković, na čemu im srdačno čestitamo. Na sceni ćemo u naslovnim ulogama vidjeti Martu Vukmanov Šimokov i Ines Vojnić kao malu i veliku Vjetropirku, Marijana Rukavinu kao Šimu i Antoniju Kujundžić kao Pripovjedačicu, te Karla i Dražena Kujundžića, Roku Piukovića, Mateu Miković, Ivu Francišković, Mašu Delić, Katarinu Jurčak, Anju Pejović i Jakova Vukova. Predstavu je režirala Katarina Ivanković Radaković, glazbu je izabrao Mario Bošnjak, kostime je osmislila Lucija Vukov, a scenografiju potpisuje Kristijan Milanković.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 10 godina skupa s njihovim roditeljima. Nakon pretpremijerne izvedbe u Lemešu uslijedit će i premijera predstave u prostorijama Centra.

Riječ redateljice

Djelo Igora Knižeka Legenda o Vjetropirki je predivna priča o tome kako je bogatstvo mnogo više od materijalnih stvari. Seljani su na malom otoku živjeli skromno, ali s puno ljubavi. Njihovo najveće blago bio je čovjek, a posebice djevojčica Vjetropirka koja je živjela u dosluhu s prirodom. Dijelili su sve što su imali – kad netko nije imao hrane ili odjeće, uvijek bi se našlo tko bi podijelio svoje s potrebitim. Tako je bilo sve dok u selo nije došao Šime, bogati čovjek koji je odlučio naučiti seljane kako treba zarađivati i kako je najvažnije imati novac. Jesu li se seljani uspjeli uklopiti u novi način života? Da li je ipak nešto pošlo po zlu?

Šokački narodni običaji

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige Fragmenti – Izbor intervjua 2003. – 2022.
  • XIV. Gupčev bal
  • Petrovaradinski karneval
  • Dičije prelo u Đurđinu
  • Šokačko prelo u Beregu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima