Donacija osječkog Rotary cluba Hrvatima u Vojvodini

Objavljeno: 18.12.2016. Pregleda: 16

donacija osjeckog rotary klubaNastavljajući tradiciju svjetske rotarijanske obitelji pomaganja u zajednici, Rotary club Osijek i ove godine organizirao je svoj dobro poznati Božićni koncert. Tako je u subotu, 17. prosinca, u Hrvatskom narodnom kazalištu nastupila Josipa Lisac, diva hrvatske glazbene scene.

Sav prihod od prikupljenih donacija s tog koncerta osječki rotarijanci, koji, usput rečeno, čine jedan od najstarijih i najvećih Rotary klubova u Hrvatskoj, namijenili su za sufinanciranje izrade i tiskanja udžbenika za djecu hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

„Ovaj put vodili smo se plemenitom namjerom pomoći u području obrazovanja Nacionalnom vijeću hrvatske nacionalne manjine u Subotici, jer, između ostalog, jačanje kapaciteta društva potpomaganjem edukacije i pismenosti na razini osnovnih škola jedan je od fokusa djelovanja Rotaryja“ rekao je u pozdravnoj riječi Otmar Rubin, predsjednik Rotary cluba Osijek. Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Tomislav Žigmanov, zahvaljujući se na ovoj vrijednoj donaciji osječkog Rotary cluba, rekao je kako moraju ohrabrivati ovakve geste velikodušnosti, jer su dobrotvori posljednji koji nadi ne daju da kopni. 

 

Izvor: Hrvatska riječ

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima