Druga donacija knjiga mr. Đure Lončara Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata

Objavljeno: 28.10.2009. Pregleda: 27

Poznati subotički kolekcionar, mr. Đuro Lončar darovao je u utorak, 27. listopada, Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata svoju drugu donaciju književne periodike i drugih tiskanih materijala vezanih za književnost i povijet Hrvata u Vojvodini.

Prigodom svog posjeta Zavodu, mr. Lončar je izrazio svoju veliku nadu da će prikupljeni materijal biti od koristi svima koji se bave istraživanjem povijesti našega naroda.

Stoga je u ovoj donaciji uvršteno raznoliko povijesno blago, među kojima je časopis Klasje naših ravni, časopis za književnost, umjetnost i društvena pitanja Rukovet (kompletirano i popisano po godinama, oko 300 brojeva), te veći broj kataloga, novinskih isječaka, zapisnika i prvih brojeva raznih publikacija.

Svoju prvu donaciju mr. Lončar uručio je Zavodu početkom ožujka što je rezultiralo javljanjem i drugih pojedinaca i institucija koje žele darovati zavičajne knjige i građu. Na ovom vrlo korisnom i važnom daru zahvalio je Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

 

donacija loncar 2

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima