Drugi razred subotičke gimnazije na svom prvom satu Cool ture u ZKVH-u

Objavljeno: 07.03.2024. Pregleda: 88

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata posjetili su 7. ožujka 2024. godine i učenici 2. f razreda općeg smjera subotičke gimnazije „Svetozar Marković“, koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, s profesoricom hrvatskog jezika Monikom Ivanović.

U Zavičajnoj knjižnici Biblioteca Croatica dočekali su ih ravnateljica Zavoda Katarina Čeliković i suradnici Senka Davčik i Branimir Kopilović.

Na satu Cool ture učenici su upoznati s pojmom kulture i 15-godišnjim radom Zavoda, a potom su pogledali kratki film Živa baštinaNematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji. Uslijedio je kviz putem mobitela, kojim je koordinirao stručni suradnik ZKVH-a Branimir Kopilović, zabavnim dijelom sata kada su gimnazijalci provjerili svoje znanje o nematerijalnoj kulturnoj baštini.

U završnom dijelu Cool ture predstavljen je aktualni natječaj Zavoda Snimi kratki film mobitelom o nematerijalnoj kulturnoj baštini Hrvata u Srbiji, koji traje do 7. travnja 2024. godine. O načinu, temama i mogućnostima snimanja filma učenici su razgovarali sa suradnicom Zavoda Senkom Davčik, koja je predstavila dva primjera kratkog filma te ih pozvala na sudjelovanje u natječaju.


Više o aktualnom natječaju čitajte OVDJE.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima