Đurđinske božićne čestitke u Njemačkoj

Objavljeno: 23.12.2016. Pregleda: 27

djurdjinske bozicne cestitkeBožićni duh ljude vodi na zbližavanje. Tako smo i mi, učenici hrvatskih odjela Osnovne škole Vladimir Nazor iz Đurđina željeli upoznati učenike hrvatske nastave u Njemačkoj, točnije u okolici Ulma. Najlakši način za predstaviti školu i nas samih bio je snimiti film. Što smo i napravili. Svi su se vrlo radno odazvali i uključili u projekt. Josipa Dulić i Josipa Stantić su preuzele redateljsku palicu. Obišle su sve učenike koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, „uhvatile“ i pokojeg nastavnika i ravnateljicu Ljiljanu Dulić.

 

Film smo slali nastavnici Kristini Martinčić, zaposlenoj u Koordinaciji nastave na hrvatskom jeziku Ulm. Nastavnica Kristina tjedan dana je pokazivala naš uradak djeci koja pohađaju predmet hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture u Hechingenu, Weilstettenu, Albstadt – Ebingenu, Sigmaringenu i Balingenu. Projektom je obuhvaćeno pedesetak učenika. Oni su nama izradili izdašnu prezentaciju. Sad kad smo se „vidjeli“, krenuli smo u izradu 3D čestitki.

 

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima