Godišnji koncert HKPD-a Đurđin

Objavljeno: 12.12.2016. Pregleda: 27

hkpd djurdjinGodišnji koncert HKPD-a Đurđin, u povodu blagdana sv. Nikole, održan je u nedjelju, 4. prosinca, u župnoj dvorani crkve sv. Josipa Radnika u Đurđinu. Manifestacija je organizirana petnaesti put te okupila veliki broj djece i odraslih. Na koncertu su nastupile sekcije društva: tamburaška, literarna, dramska i dječji zbor. Tamburaše je pripremio Vojislav Temunović, a Vera Dulić, voditeljica zbora Društva i župnog zbora osmislila je i pripremila cijeli program.

Ona kaže da voli raditi s djecom te da joj je posebno zadovoljstvo kada vidi da su djeca sretna i kada ima lijepu suradnju s roditeljima. Nakon programa uslijedila je podjela paketića na opću dječju radost koju je donio dugo očekivani gost, sveti Nikola.

Predsjednica Društva Marica Stantić kaže da ova manifestacija obogaćuje kulturni život sela i da im je želja Godišnji koncert pretvoriti u događaj u kojem ima mjesta za nove ideje.

Potporu za Godišnji koncert dali su Grad Subotica, Hrvatsko nacionalno vijeće, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i mještani sela.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima