HGU Festival bunjevački pisama na festivalu Zlatne žice Slavonije

Objavljeno: 15.09.2023. Pregleda: 44

Tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama iz Subotice pod ravnanjem prof. Mire Temunović nastupio je u programu Tambura nas spaja održanom 3. rujna 2023. godine, u okviru završne večeri festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi. Orkestar se predstavio 35-minutnim programom sastavljenim od skladbi klasične i tradicijske glazbe. Predstavljajući subotički Festival bunjevački pisama četiri festivalske pjesme izvele su vokalne solistice Iva Molnar i Tamara Štricki. U pojedinim skladbama kao instrumentalni solisti predstavili su se Matija Ivković Ivandekić (prim) i Nikola Vujić (basprim).
Prof. Mira Temunović kaže kako HGU-u veoma znači što su nastupili u sklopu najznačajnije tamburaške manifestacije u Hrvatskoj. „Odazvali smo se na poziv umjetničkog direktora festivala Saše Botičkog, bila su to vrlo lijepa dva dana u Požegi, puni smo dojmova. Dosta poznatih osoba iz svijeta tamburaške glazbe došlo je pogledati naš koncert, a i reakcije publike su bile dobre", kaže Temunović.
Osim Subotičana, u programu Tambura nas spaja nastupili su i orkestar TD-a Ferdo Livadić iz Samobora i vokalni sastav Samoborke te Panonski tamburaški orkestar iz Pečuha i solist Jerry Grcevich. Oni su nastupili na maloj pozornici na Trgu Svetog Trojstva, kao uvod u središnji program Zlatnih žica Slavonije.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima