HKPD „Matija Gubec“ na festivalu u Našicama

Objavljeno: 02.10.2013. Pregleda: 10

Slamarke Nasice2013Festival „Dani slavonske šume“ u Našicama, održan od 5. do 8. rujna 2013. godine, okupio je više od 2.000 sudionika. Program festivala obuhvaćao je stručna predavanja, izložbe, natjecanje u kuhanju, sajam proizvoda i usluga ruralne Slavonije, sportska natjecanja, kazališne predstave, predstavljanje nacionalnih manjina u Hrvatskoj, kao i Hrvata koji žive izvan matične domovine.

Kao predstavnici hrvatske nacionalne manjine iz Vojvodine svoje su aktivnosti predstavili članovi Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Matija Gubeca“ iz Tavankuta. Stvaralaštvo njihovih slamarki ostalo je zapaženo, a dogovorena su i predstavljanja na drugim turističkim odredištima Hrvatske.

Kao festival s turističkim, gospodarskim, kulturnim, ekološkim, znanstvenim, gastronomskim i zabavno-rekreacijskim predznakom njegov je pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, a organizatori Grad Našice, Hrvatske šume, Ogranak Matice hrvatske u Našicama i Turistička zajednica Grada Našica. Voditelj festivala je bio Našičanin Branko Uvodić, dok je posjetitelje, među ostalim, zabavljao i Krunoslav Kićo Slabinac.

Tekst i fotografija: I. D.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 7. Matoševi dani u Plavni
  • Koncert duhovne glazbe u Opovu
  • Tribina u čast Iliji Okrugiću u Beogradu
  • 7. Matoševi dani u Zagrebu
  • Predstava Avaške godine u HNK Osijek
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima