Hodočašće i proslava 300. obljetnice svetišta na Tekijama

Objavljeno: 19.07.2016. Pregleda: 38

Tekije 300 obljetnica2014 logoPrigodom obilježavanja 300. obljetnice Biskupijskog svetišta Gospe Tekijske u Petrovaradinu, uoči svetkovine Gospe Snježne, u četvrtak, 4. kolovoza 2016. godine, u 19 sati bit će održano središnje euharistijsko slavlje koje će predvoditi apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani. Slavlju će prethoditi prigodni duhovno-glazbeni program s početkom u 16 sati.

Sukladno međunarodnom i ekumenskom karakteru samog svetišta, koje predstavlja i spomenik kulture iznimne vrijednosti, cilj središnje jubilarne proslave je okupiti u zajedništvu vjere, jezika i običaja sve podunavske narode čija su prošlost, sadašnjost i budućnost neraskidivo povezani s ovim zavjetnim marijanskim svetištem. U duhu jedinstva, sveta će Evanđelja i Molitva vjernih toga dana biti čitana na jezicima skupina hodočasnika koje sudjeluju u središnjem euharistijskom slavlju.

Svete mise na svetkovinu Gospe Snježne, u petak, 5. kolovoza 2016. godine, bit će služene prema sljedećem rasporedu: u 8 sati sveta misa na njemačkom jeziku, u 9 sati na mađarskom, u 11 sati pontifikalna sveta misa na hrvatskom jeziku i u 19 sati završna sveta misa na hrvatskom jeziku.

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima