I. Seminar tradicijskih instrumenata i VI. Žensko tradicijsko češljanje i izrada oglavlja Hrvatica u regiji

Objavljeno: 28.08.2018. Pregleda: 41

Tradicijsko cesljanje i instrumentiUdruga građana Tragovi Šokaca iz Bača priređuje prvi po redu Seminar tradicijskih instrumenata od srijede 29. kolovoza do petka 31. kolovoza, i šestu po redu manifestaciju Žensko tradicijsko češljanje i izrada oglavlja Hrvatica u regiji u subotu 1. rujna 2018. godine u Etno kući Didina kuća u Baču (ul. Mostonga br. 3).

Program u subotu počinje okupljanjem gostiju u 15 sati,  od 16 sati će biti predavanje na temu Zimska pokrivanja za glavu, nakon čega slijedi radionica.

Manifestacija završava revijom i kulturno-umjetničkim programom u 19.30 sati u Domu kulture u Baču.

Organizatori za centralni dio programa najavljuju reviju tradicijskih frizura i oglavlja i pozivaju sve ljubitelje tradicijske baštine na ovu manifestaciju.

Održavanje manifestacije su pomogli Općina Bač, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. Medijski pokrovitelji su NIU Hrvatska riječ, RTV – emisija na hrvatskom jeziku.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Proslava praznika hrvatske zajednice – Dan izbora I. saziva HNV-a
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima