IV. Likovno-literarno-novinarski natječaj „Bogatstvo različitosti“

Objavljeno: 02.03.2016. Pregleda: 50

OS Matija Gubec logoOsnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta raspisala je međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj Bogatstvo različitosti za učenike osnovnih škola iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Mađarske... kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima, te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.

Tema ovogodišnjeg natječaja je: „Najbolji prijatelj je onaj uz kojeg postajemo bolji“.

Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2016. godine, a sve pristigle radove pročitat će i vrednovati žiri za nagrade, koji će autore, autorice ili skupine autora po tri najbolja literarna, novinarska i likovna rada nagraditi vrijednim nagradama 8. travnja 2016. godine, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj akademiji koja će se održati u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, s početkom u 18 sati.

Bogatstvo razlicitosti logoUpute za slanje radova
Svaki rad na poleđini obvezno mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime autora, razred, ime i kontakt podatke nastavnika (telefon, e-mail adresu), ime i adresu škole.

Literarni i novinarski radovi mogu biti pisani na jezicima zemalja sudionica natječaja, kao i jezicima nacionalnih manjina.

Radovi koji su nepotpuno označeni ili ne sadrže potrebne podatke ne mogu ući u konkurenciju. Poslani radovi se ne vraćaju. Škola zadržava pravo objavljivanja radova.

Radove je moguće poslati poštom na adresu:

Matija Gubec (za natječaj: Bogatstvo različitosti)
Marka Oreškovića 12 a
24.214 Donji Tavankut
Vojvodina, Srbija

ili na e-mail adresu: osmgubec@eunet.rs

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • XXIV. Lemeška Dužijanca
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima