Izložba slika Marije Vojnić u Zagrebu

Objavljeno: 24.05.2010. Pregleda: 6

Uz potporu Hrvatske paneuropske unije i Udruge za potporu bačkim Hrvatima, u Zagrebu je 21. svibnja 2010.  otvorena izložba slika Marije Vojnić pod nazivom: "Poetika tavankutskog piska".

Izložbu su otvorili Pavo Barišić, predsjednik Hrvatske paneuropske unije, Stjepan Skenderović, predsjednik Udruge za potporu bačkim Hrvatima u Zagrebu, Naco Zelić, zamjenik predsjednika Udruge za potporu bačkim Hrvatima u Zagrebu i Nevenka Nekić, dopredsjednica Hrvatske paneuropske unije.

marija vojnic izlozba zg 2-mU glazbenom okviru sudjelovao je Pere Ištvančić izvodeći improvizacije na bunjevačke melodije na tamburi.

marija vojnic izlozba zg 5-mIzložba se može pogledati u prostorijama Hrvatske paneuropske unije, Zagreb, Jurišićeva 1A/I do 20. 06. 2010, svakog radnog dana od 9 do 13 sati.

marija vojnic izlozba zg 4-mMarija Vojnić rođena je u Tavankutu 1948. godine, a završila je Školu za primijenjenu umjetnost u Novom Sadu godine 1968. Radila je kao grafički dizajner i bavila se pedagoškim radom. Bila je članica nekadašnje likovne sekcije "Matija Gubec" u Tavankutu, te Radničkog univerziteta u Subotici, a sada je član likovne sekcije HKC "Bunjevačko kolo" u Subotici i slamarske sekcije i kolonije HKPD "Matija Gubec" u Tavankutu. Izlagala je na više skupnih izložbi, a ovo je njena treća samostalna izložba i ujedno prva takva u Zagrebu.

 

marija vojnic izlozba zg 1-m

 

Šokačka kuhinja

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Mira Temunović – 50 godina s tamburom
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec
  • 86. Godišnjica osnutka HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima