Knjige u užem izboru za nagradu Tomo Vereš

Objavljeno: 20.09.2016. Pregleda: 41

tomo veresPovjerenstvo za izbor najbolje knjige u području znanosti i publicistike Tomo Vereš (u sastavu Mario Bara, predsjednik, Jasminka Dulić i Stevan Mačković) koja je objavljena u razdoblju od 2013. do 2015. godine, a koja će se dodijeliti 2016. godine, službeno je izvijestilo Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata o izboru pet knjiga koje su ušle u uži izboru za nagradu.

Riječ je o sljedećim naslovima:

1. Zbornik Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu, Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet Zagreb, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, FF press, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Zagreb 2014.

2. Heka, Ladislav, Dalmatini (Bunjevci) u slobodnim kraljevskim gradovima Segedinu i Subotici, Subotica: Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata; Pečuh: Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj, 2015.

3. Zbornik Tradicijska baština i etnokulturni identitet podunavskih Hrvata Bunjevaca, Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet Zagreb, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, FF press, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Zagreb 2014.

4. Leksikon podunavskih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca, sv. 12, K-Knj, gl. urednik Slaven Bačić, Hrvatsko akademsko društvo, 2013.

5. Andrić Penava, Ivana; Deman, Dominik; Martinčić, Davor; Pifat, Petar, Ban Josip Jelačić od Petrovaradina do Beča, tiskara Alfagraf, Petrovaradin 2015.

Povjerenstvo će tijekom rujna 2016. godine donijeti i svoju konačnu odluku o knjizi za koju smatraju da je zaslužila dobiti nagradu Tomo Vereš.

 

Izvor: ZKVH

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima