Književna večer posvećena Tinu Ujeviću u Fondaciji „Matoš“

Objavljeno: 28.01.2022. Pregleda: 45

Tin Ujević (1891. – 1955.) bio je poznati hrvatski pjesnik, kritičar, esejist, publicist i prevodilac. Među ostalim, u njegovom životopisu ističu se i njegove veze s Beogradom u kojem je proveo ukupno nepunih deset godina, boraveći u tome gradu u tri navrata.
U nedjelju, 17. siječnja 2022. godine, u Fondaciji Antun Gustav Matoš u Beogradu održana je večer posvećena ovom književnom velikanu. Organizirali su je Fondacija i Zajednica Hrvata Beograda Tin Ujević. U okviru programa prikazan je dokumentarni film o Ujeviću – Spomenak iz produkcije HRT-a. Tinove stihove uz gitaru govorio je glumac iz Kragujevca Saša Pilipović. On je i otpjevao pjesme uglazbljene na stihove poznatog pjesnika među kojima je bila i pjesma Arsena Dedića Tamo da putujem. Voditelj programa bio je predsjednik ZHB-a Tin Ujević Stipe Ercegović.
Književna večer organizirana je u okviru projekta Osnaživanje hrvatske zajednice u Beogradu koji financira The Balkan Trust for Democracy.

Izvor: Hrvatska riječ

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima