Književna večer s hrvatskom književnicom Dortom Jagić u Novom Sadu

Objavljeno: 11.03.2016. Pregleda: 5

Dorta JagicOmladinski centar CK13 iz Novog Sada (Vojvode Bojovića 13) organizira književnu večer s jednom od najznačajnijih autorica suvremene hrvatske književnosti, i šire, Dortom Jagić, u utorak 15. ožujka 2016. godine, s početkom u 20 sati.

O književnim počecima, preko dvadeset godina književnog rada, odnosu književnosti i drugih umjetnosti, položaju pisca/spisateljice danas, književnim nagradama i daljnjim i bližim planovima, s Dortom Jagić razgovarat će Bojan Krivokapić.

Dorta Jagić (Sinj, 1974.), diplomirala je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, a osim poezije piše i objavljuje kratke priče, putopise, eseje, dramske tekstove i kazališne kritike. Dosad je objavila pjesničke knjige Plahta preko glave, 1999., Tamagochi mi je umro na rukama, 2001., Đavo i usidjelica, 2003., Kvadratura duge, 2007., Kauč na trgu, 2011. i Kafkin nož, 2015., kao i knjige kratkih priča Kičma, 2009. i S tetovažom nisi sam, 2011. te leksikon Mali rječnik biblijskih žena, 2013. i putopise Prolazi i pukotine, 2015.

Dorta Jagić je uvrštena u brojne domaće i strane pjesničke antologije, pjesme su joj prevođene na više od dvadeset stranih jezika i objavljivane u stranim časopisima i izdavačkim kućama. Osim nacionalne pjesničke nagrade za debitante „Goranovo proljeće“, dobitnica je međunarodne nagrade „Balkan Grand Prize for Poetry“, 2007. u Rumunjskoj, kao i „The European Poet of Freedom Award“ u Poljskoj, 2014. za zbirku phesama Kauč na trgu. Osim dugogodišnjega pedagoškog i redateljskog rada u studentskim teatarskim kolektivima, niz godina vodi radionice pisanja poezije. Prevodi poeziju s engleskog i njemačkog jezika. Živi kao slobodna umjetnica u Zagrebu.

Ulaz na književnu večer je slobodan.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 18. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 18. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Monoštor
  • Prijenos mise na HRT 1 iz Male Bosne
  • 7. Matoševi dani u Tovarniku
  • 7. Matoševi dani u Beogradu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima