Koncert zbora Collegium musicum catholicum za Dan Grada

Objavljeno: 21.09.2011. Pregleda: 56

Koncertom modernog ansambla za orgulje, timpane i zbor u subotičkoj katedrali sv. Terezije Avilske, 28. kolovoza počela je ovogodišnja proslava Dana Grada Subotice, i ujedno završilo i ovogodišnje Bunarićko proštenje. Ovaj je koncert zbor Collegium musicum catholicum priredio i u čast visokog gosta iz Vatikana, mons. dr. Nikole Eterovića, gosta ovogodišnjeg proštenja na marijanskom svetištu Bunarić.

koncertcollegium2011-mNa početku koncerta brojnu publiku i ugledne goste pozdravili su u ime organizatora mons. dr. Andrija Kopilović, predsjedavajući Katoličkog instituta za kulturu, povijest i duhovnost "Ivan Atunović" te Ljubica Kiselički, zamjenica gradonačelnika Subotice.

Zbor je izveo djela Anđelka Klobučara, Mate Lešćana, Stanislava Prepreka i Anđelka Igreca. Uz zbor su nastupili solo sopran Alenka Ponjavić i mr. Kornelije Vizin na orguljama, a za udaraljkama su bili Sanela Šukić i Stanko Patarčić. Zborom je ravnao Miroslav Stantić.

koncertcollegium2011-1-mOdlično sastavljen i vrlo uspješno izveden program koncerta pokazao je veliki napredak zbora koji je izveo vrlo zahtjevne kompozicije uz odličnu solisticu Alenku Ponjavić. Ipak, treba istaknuti izvedbu Preprekove Suite za orgulje koju je izveo vrsni orguljaš mr. Kornelije Vizin, čiju je glazbenu zrelost i viziju u izvedbi ovog zahtjevnog djela potvrdio i prof. Đuro Rajković.

Tekst: Katarina Čeliković
Fotografije: Bojana Jurić i Nikola Tumbas

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima