Kratki susret i neformalni razgovor predsjednika RH Josipovića i ravnatelja ZKVH Žigmanova

Objavljeno: 19.07.2010. Pregleda: 47

Tijekom službenog posjeta Republici Srbiji, u nedjelju 19. srpnja predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović, za vrijeme boravka na salašu Ivana Stipića na Đurđinu i susreta s predstavnicima hrvatske zajednice iz Vojvodine, na kratko je porazgovarao s ravnateljem Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislavom Žigmanovim.

Istaknuvši važnost ovakvih susreta s vodstvom hrvatske zajednice u Vojvodini, ravnatelj Žigmanov je ukazao i na potrebu očitovanja djelatnog interesa Republike Hrvatske spram ovdašnje hrvatske zajednice, kako bi se ubrzalo rješavanje određenog broja problema, napomenuvši da više od polovice hrvatskih kulturnih udruga nema sukladno riješeno pitanje prostora djelovanja, a s druge strane da se stalno održava kreativna komunikacija sa svim segmentima i dijelovima hrvatske zajednice, kako bi se izbjegao paternalizam, neučinkovito pa čak i pogrešno djelovanje pojedinih državnih tijela Republike Hrvatske, što je do sada znalo biti slučaj.

Složivši se načelno s takvim stajalištima, hrvatski je predsjednik rekao kako se u njemu može imati saveznik za takva nastojanja.

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • XXIV. Lemeška Dužijanca
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima