Likovna kolonija u Hrvatskom domu u Somboru „Colorit“

Objavljeno: 22.06.2017. Pregleda: 45

hkud vladimir nazor somborU Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu Vladimir Nazor u Somboru održana je Likovna kolonija Colorit. Sedamnaesti puta za redom okupili su se slikari koji su svoja umjetnička djela stvarali u prostoru Hrvatskog doma u Somboru.

„Imamo ove godine dvadesetak slikara, uglavnom amatera, ali i nekoliko akademskih slikara. Slikari su iz Sombora, Subotice, Odžaka, Bačke Palanke i Koluta. Zadovoljni smo kvalitetom koji smo tijekom godina postigli“, kaže pročelnik likovne sekcije Janoš Radulka. Prvi puta sudionik Nazorove slikarske kolonije bio je Rudolf Sedlar, član HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice.

„Već sam kao sudionik likovnih kolonija dolazio u Sombor, jer sam sudjelovao na kolonijama koje organizira župnik Josip Pekanović, a ovo mi je prvi puta da sam na Nazorovoj koloniji. Najrađe slikam portrete, ali sam za ovu koloniju odabrao jedan pejzaž. Slikar sam Jadrana, volim slikati more, stijene, polja lavande, maslinjake“, kaže Sedlar koji ima više od 40 godina slikarskog staža. Iz Bačke Palanke prvi puta na Nazorovu koloniju došao je Nedeljko Šušnjica.

„Rado se odazivam pozivima. Kolonije su prilika ne samo za susrete i druženja, već i prilika da mi slikari amateri ponešto ukrademo od akademskih slikara“, kaže Šušnjica.

Tijekom jednodnevne kolonije umjetnici su naslikali više od 20 slika, koje će obogatiti Nazorovu likovnu zbirku.

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima