LIX. Znanstveni kolokvij „Svadbeni običaji srijemskih Hrvata“ u Hrtkovcima

Objavljeno: 05.03.2019. Pregleda: 25

zavod logo simbolZavod za kulturu vojvođanskih Hrvata priređuje LIX. Znanstveni kolokvij na temu Svadbeni običaji srijemskih Hrvata u petak, 8. ožujka (marta) 2019. godine, s početkom u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Klementa u Hrtkovcima. Uvodničarke su studentice Andrea Bosnić i Anamarija Knežević.

Autorice će predstaviti rezultate terenskog istraživanja provedenog u travnju 2018. godine na temu svadbenih običaja srijemskih Hrvata u Vojvodini. Istraživanje je izvršeno u okviru kolegija Prakse terenskog istraživanja pri Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, pod mentorstvom prof. dr. sc. Milane Černelić, a uz potporu i organizaciju Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Istraživanje se temelji na polustrukturiranim intervjuima s kazivačima iz Srijemske Mitrovice, Hrtkovaca, Nikinaca i Rume.

Andrea Bosnić je rođena 1993. godine u Zagrebu, u kojem je i završila Klasičnu gimnaziju. Preddiplomski studij etnologije i kulturne antropologije te informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu upisala je 2015. godine a trenutno pohađa diplomski studij bibliotekarstva te etnologije i kulturne antropologije. Akademske godine 2018./2019. dobila je Nagradu za izvrsnost pri Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju, na kojem trenutno vrši i posao demonstratorice.

Anamarija Knežević rođena je 1994. godine. Svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završila je u Vukovaru. Godine 2015. je upisala preddiplomski studij ukrajinskog jezika i književnosti te etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 2018. pohađa diplomski studij na istim odsjecima.

Godisnjak 2022

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima