Ljetni tamburaški kamp

Objavljeno: 01.09.2023. Pregleda: 66

U Pleternici je održan drugi po redu Ljetni tamburaški kamp, u organizaciji Javne ustanove Pleternica, Grada Pleternice i Hrvatskog društva tamburaških pedagoga. Kamp je okupio mlade tamburaše iz cijele kontinentalne Hrvatske, ali i iz Subotice (članovi HGU Festival bunjevački pisama) koji su šest dana radili na usavršavanju svog muzičkog umijeća. Među 50-ero polaznika bilo je troje iz subotičkog HGU-a (Anđela Horvacki, Iva Molnar i Marko Kujundžić), a jedna od predavačica bila je također iz HGU-a, profesorica tambure Mira Temunović. Ona je na kampu vodila dječji orkestar, a tako su se u njihovom repertoaru našle i skladbe karakteristične za Vojvodinu.
„Dvije trećine polaznika kampa su učenici koji su nagrađivani, mi se međusobno znamo s natjecanja. Sviralo se skoro cijeli dan, program je bio izuzetno dobro osmišljen, pun sadržaja i novih informacija. Bila je ovo prilika i za učvrstiti suradnju HGU-a s Pleternicom, ali i za neke nove suradnje, zahtjevi za prijateljstvo na društvenim mrežama stižu sa svih strana", kaže Mira Temunović.
Osim nje, predavači su bili profesori Saša Botički, Antun Adžić, Ivan Karadža i Zlatko Galik, Vice Zirdum s Umjetničke akademije u Osijeku i Damir Butković, jedan od dirigenata Šokačke rapsodije. Polaznici su vrijeme provodili i u fakultativnim izletima i programima u Pleternici (Muzej bećarca, Interpretacijski centar Terra Panonica...).
Kamp je završen u nedjelju, 20. kolovoza 2023. godine, završnim koncertom polaznika. Inače, HGU Festival bunjevački pisama priprema se za novi nastup u Hrvatskoj; njihov Veliki tamburaški orkestar nastupit će 3. rujna 2023. godine u revijalnom programu završne večeri poznatog festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima