Manifestacije „Šokci i baština“ i „Srijemci Srijemu“

Objavljeno: 09.11.2020. Pregleda: 39

smimanjeManifestacije Šokci i baština i Srijemci Srijemu, koje spadaju među najveće godišnje događaje u hrvatskoj zajednici, ove će godine, zbog epidemiološke situacije, biti održane u novom, virtualnom formatu, kao snimka video prezentacije rada udruga koje spomenute manifestacije okupljaju. Snimanje filmova o udrugama šokačkih Hrvata iz Podunavlja za potrebe manifestacije Šokci i baština počelo je 22. listopada 2020. godine. Toga dana snimljen je materijal za UG Urbani Šokci iz Sombora i UG Tragovi Šokaca iz Bača. Prema najavama, snimanje je nastavljeno jučer, 29. listopada, u KPZH-u Šokadija u Sonti te u HKU-u Antun Sorgg u Vajskoj. 

Za danas (petak, 30. listopada) planirano je snimanje vezano za manifestaciju Srijemci Srijemu, a odvija se u Zemunu, s udrugama ZHZ Ilija Okrugić i Društvo hrvatske mladeži Zemuna. 
Snimaju se polusatni promotivni filmovi, a od svakog filma će se sačiniti desetominutni prilog za potrebe filmova o udrugama šokačkih, odnosno srijemskih Hrvata.   
Nositelji projekta su Hrvatsko nacionalno vijeće i Cro-fond, a potporu njegovoj realizaciji daju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU Hrvatska riječ.

Izvor: Hrvatska riječ (H. R.)

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima