Manifestacijom Ruvom kroz korizmu

Objavljeno: 22.03.2024. Pregleda: 37

Mješoviti župni zbor župe sv. Jurja zajedno s djecom iz udruge HKU Antun Sorgg iz Vajske nastupio je 10. ožujka 2024. godine u Privlaci (Vukovarsko-srijemska županija) na manifestaciji Ruvom kroz korizmu. Naime, udruga već pet godina surađuje s KC-om Klasje iz Privlake, a prije dvije godine udruge su potpisale i povelju o suradnji.
Ruvom kroz korizmu je manifestacija koja se održava dva vikenda zaredom, a održana je 24. puta. Prvog vikenda izlažu se ručni radovi i održava seminar o oblačenju, a drugi vikend rezerviran je za pjevačke skupine i zborove. Zbor iz Vajske pod vodstvom kantorice Elizabete Balog nastupio je s tri korizmene pjesme, i to: Narode moj ljubljeni, Cjelivat ću Gospodine i Grešniče jadni.
Financijska sredstva Vaištancima za autobus osigurala je Općina Tovarnik. Da se putovanje proširi na posjet Vukovaru zaslužan je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. Vaištanci su ovom prigodom posjetili poznati vukovarski Vodotoranj. Velika većina njih se prvi puta popela na Vodotoranj i s vidikovca gledala svoje njive, atare.
‚‚Hvala svim našim pjevačima koji su predstavljali našu župnu zajednicu, time smo pokazali da nas još uvijek ima na ovim područjima i da čuvamo svoje. Hvala i svim našim donatorima", kaže predsjednik HKU-a iz Vajske Krunoslav Šimunović.

Izvor: Hrvatska riječ (A. Š.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima