Nagrađene studentice etnologije za istraživanje šokačkih i srijemskih Hrvata

Objavljeno: 29.10.2018. Pregleda: 37

nagradjeni studenti etnolozi u ZagrebuFakultetsko vijeće Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, na prijedlog Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju, dodijelilo je nagradu Filozofskog fakulteta Franjo Marković studenticama etnologije i kulturne antropologije: Luciji Bukovčan, Katiji Crnčević, Ines Siuc, Klari Tončić, Klari Zečević Bogojević i Sindy Vuković, koje su se istaknule iznimnim angažmanom u terenskom etnološkom istraživanju šokačkih i srijemskih Hrvata u Vojvodini (Srbija) u okviru kolegija Prakse terenskog istraživanja nositeljice prof. Milane Černelić koji je proveden uz potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Na temelju tih istraživanja, studentice su izradile seminarske radove koja su nadalje oblikovale u stručne i znanstvene radove. Lucija Bukovčan i Katija Crnčević sudjelovale su na međunarodnom znanstvenom skupu s koautorskim izlaganjem te objavile svoj rad u Zborniku radova sa skupa (2018). Radovi ostalih studentica objavljeni su časopisu Godišnjak za znanstvena istraživanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata sv. 9 (2017).

Nagrade su dobitnicama uručene na svečanoj sjednici povodom Dana Fakulteta 19. listopada 2018. godine.

Čestitke dobitnicama!

ZKVH

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • Izložba Snagom svetog Josipa u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima