Hrvatska riječ i ZKVH na Beogradskom sajmu knjiga

Objavljeno: 15.10.2018. Pregleda: 1

 • sajam knjiga 2018

  Novinsko-izdavačka ustanova Hrvatska riječ i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice predstavit će svoja najnovija izdanja na ovogodišnjem, 63. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Predstavljanje ovih nakladnika bit će održano u idući petak, 26. listopada, u sajamskoj dvorani Vasko Popa (Hala 1a), s početkom u 19 sati.

  NIU Hrvatska riječ će predstaviti dva naslova: knjigu pjesama Slike iz beskraja Vedrana Horvackog o kojoj će, uz autora, govoriti i urednica knjige Mirjana Crnković, te antologiju suvremene književnosti za djecu Hrvata u Vojvodini Zapisane avanture za male i velike koju je uredila i o kojoj će govoriti Katarina Čeliković.

  ZKVH će predstaviti izbor iz najnovije znanstvene i publicističke naklade o kojoj će govoriti Robert Skenderović, Mirko Ćurić, Ivan Trojan, Tomislav Žigmanov i Katarina Čeliković.

  Predstavljanje NIU Hrvatska riječ i ZKVH-a održava se u organizaciji Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. U sklopu sajma, na štandu ovoga Tajništva bit će izložene novije knjige i druge publikacije hrvatskih nakladnika iz Vojvodine.

  Beogradski sajam knjiga održava se od 21. do 28 listopada. Kao najveća regionalna manifestacija posvećena knjizi, Sajam svake godine ugosti brojne domaće i inozemne pisce i nakladnike.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

 • 2022
  Najave i kalendar
 • Mira Temunović – 50 godina s tamburom
 • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec
 • 86. Godišnjica osnutka HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
 • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
 • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima