Natječaj Ministarstva kulture i informiranja - Sredstva i za kulturnu djelatnost nacionalnih manjina

Objavljeno: 23.01.2017. Pregleda: 33

ministarstvo kulture i informiranjaMinistarstvo kulture i informiranja raspisalo je Natječaj za financiranje ili sufinanciranje projekata iz područja suvremenog stvaralaštva u Republici Srbiji u 2017. godini. Natječaj se odnosi na projekte iz sljedećih područja: književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo); glazba (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija); likovne, primijenjene, vizualne umjetnosti, dizajn i arhitektura; kazališna umjetnost (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija); umjetnička igra – klasičan balet, narodna igra, suvremena igra (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija); filmska umjetnost i ostalo audio-vizualno stvaralaštvo; digitalno stvaralaštvo i multimedija te ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja.

Ovim natječajem bit će financirano i područje kulturnih djelatnosti nacionalnih manjina u Republici Srbiji u 2017. godini. Prioritet na ovom segmentu natječaja imat će, kako se navodi, projekti koji pridonose jačanju kapaciteta subjekata u kulturi (unapređenje i modernizacija rada, doprinos profesionalizaciji manjinske kulture, suradnja sa stručnim ustanovama i pojedincima, poticanje stručnih i znanstvenih istraživanja u kulturi); projekti koji omogućavaju dostupnost kulturnih sadržaja (namijenjeni širem krugu korisnika, a ne samo pripadnicima manjina ili samo pripadnicima većinskog naroda, npr. prevođenje publikacije, titlovanje filma, sinkronizacija kazališne predstave); projekti suradnje, umrežavanja, koprodukcije, gostovanja u zemlji i regiji (zemljama maticama) – profesionalno stvaralaštvo kao reprezentativno i za manjine i za većinsko stanovništvo i kao mogućnost za suradnju i prezentiranje kulturne scene Srbije. Najmanji iznos koji će biti financiran ili sufinanciran po projektu je 120.000 dinara. Natječaj je otvoren do 10. veljače 2017. godine.

Kompletan tekst Natječaja, formulari (među kojima i formular za nacionalne manjine) i obrasci dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva – www.kultura.gov.rs

 

 

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima