Natječaj za kratku priču

Objavljeno: 12.07.2018. Pregleda: 35

HKUPD HKUPD Stanislav Preprek Novi Sad bijela pozadinaStanislav Preprek iz Novog Sada raspisao natječaj za kratku priču.

Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom. Tema priče je slobodna. Autori mogu poslati do tri neobjavljene priče, a uz to trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Priče pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih proznih cjelina, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.

Priče se ne honoriraju, a rukopisi se ne vraćaju. Priča može imati najviše 8.000 znakova (s prazninama), u programskom jeziku Word, u fontu Times New Roman i veličini fonta 12. Priča se šalje poštom, na CD-u, uz prilaganje ispisa na papiru, na adresu: HKUPD Stanislav Preprek; Cara Dušana 4; 21000 Novi Sad, ili na e-mail adresu: natjecaji.stanisalv.preprek@mail.com, pri čemu u rubrici subject treba naznačiti ime i prezime autora.

Rok slanja priče je 1. kolovoza 2018. godine. Peteročlano uredništvo odabrat će najbolje radove za zbirku kratkih priča Preprekova jesen 2018., koja će biti tiskana od strane Društva, te će tročlani žiri rangirati prve tri. Na promociji zbirke, predviđenoj za listopad 2018. godine, prvoplasirane tri priče će pročitati autori.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Smotra dječjih pjevača i zborova
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima