Natječaji Pokrajinskog tajništva za kulturu za (su)financiranje projekata u području kulture u APV za 2016. godinu

Objavljeno: 23.02.2016. Pregleda: 8

APV logoPokrajinsko tajništvo za kulturu i javno informiranje raspisalo je dana 19. veljače 2016. godine natječaje za financiranje i sufinanciranje projekata u području kulture u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2016. godini. U skladu s Pravilnikom o načinu, kriterijima i mjerilima za izbor programa i projekata u kulturi koji se financiraju i sufinanciraju iz proračuna Autonomne pokrajine Vojvodine, natječaji su objavljeni na službenim web stranicama Tajništva te u dnevnom listu Danas od 19. veljače 2016. godine. Rok za predaju prijave je 4. ožujka 2016. godine, a tekstovi natječaja i natječajne prijave mogu se preuzeti na web stranicama Tajništva.

Pravo sudjelovanja na natječajima imaju podnositelji prijava koji ispunjavaju sve opće uvjete:

1) subjekti u kulturi u smislu čl. 21. Zakona o kulturi i drugi subjekti u kulturi u skladu s člankom 73. Zakona o kulturi, osim ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina;

2) program ili projekt kojim se konkurira mora biti isključivo iz području kulture i umjetnosti;

3) prijava se podnosi u roku koji je utvrđen natječajem;

4) natječajna dokumentacija mora sadržavati opis projekta, realan i održiv financijski plan i neophodnu dokumentaciju: - ovjerenu i potpisanu izjavu od strane ovlaštene osobe podnositelja prijave; - fotokopiju potvrde o registraciji podnositelja prijave kod nadležnog tijela; - fotokopiju potvrde o poreznom identifikacijskom broju (PIB); - službeni dokaz o računu u banci.

Nepotpune i nepravodobne prijave na natječajima neće biti razmatrane. Prijave korisnika kojima je Pokrajinsko tajništvo za kulturu i javno informiranje tijekom prethodne dvije godine dodijelilo sredstva na ime financiranja ili sufinanciranja programa i projekata, a koji nisu podnijeli izvješća o njihovoj realizaciji, neće se uzimati u razmatranje.

Tajništvo je za financiranje i sufinanciranje projekata opredijelilo ukupan iznos od 35.720.000,00, a realizirat će se kroz sljedeće natječaje:

1. Natječaj za financiranje i sufinanciranje projekata i programa u području zaštite i očuvanja kulturnog nasljeđa u AP Vojvodini u 2016. godini. Ukupan iznos sredstava predviđenih za ove namjene je 7.720.000,00 dinara.

2. Natječaj za financiranje i sufinanciranje programa i projekata u kulturi u području suvremenog umjetničkog stvaralaštva AP Vojvodine u 2016. godini. Ukupan iznos sredstava predviđenih za ove namjene je 25.500.000,00 dinara.

3. Natječaj za sufinanciranje nabave knjiga i drugih publikacija za javne općinske i gradske knjižnice u AP Vojvodini u 2016. godini. Ukupan iznos sredstava predviđenih za ove namjene je 1.000.000,00 dinara.

4. Natječaj za sufinanciranje projekata i programa u području zaštite i očuvanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba u AP Vojvodini i udruženja Srba u Mađarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj u 2016. godini. Ukupan iznos sredstava predviđenih za ove namjene je 1.500.000,00 dinara.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 7. Matoševi dani u Plavni
  • Koncert duhovne glazbe u Opovu
  • Tribina u čast Iliji Okrugiću u Beogradu
  • 7. Matoševi dani u Zagrebu
  • Predstava Avaške godine u HNK Osijek
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima