Neven Ušumović u američkoj antologiji

Objavljeno: 03.03.2010. Pregleda: 50

Kako je objavio Glas istre u srijedu 24. veljače, u izdanju američkog Dalkey Archive Pressa nedavno je objavljena antologija The Best European Fiction urednika Aleksandra Hemona. Prema ideji izdavača, to je tek prva u nizu godišnjih antologija koji će poslužiti kao američki prozor u svijet i prilika da se vidi što se događa na europskim književnim scenama.

Hrvatsku u ovoj antologiju predstavlja Neven Ušumović, pisac i prevoditelj koji je podrijetlom iz Subotice. Antologija je do sada predstavljena u vodećim magazinima kao što su The Guardian, The New York Times, Time, BBC World New Service...

Ušumović je prošle godine objavio zbirku priča „Makovo zrno", a posljednja priča iz te knjige, naslovljena „Veres", uvrštena je u spomenutu antologiju. Međunarodnu recepciju Ušumovićeve proze potvrđuje i činjenica da je njegova njemačka književna agentica Dagmar Schruf organizirala čitanje njemačkog prijevoda priče „Makovo zrno" na Sajmu knjiga u Leipzigu. Osim toga, Ušumoviću je krajem godine objavljena priča i u talijanskom časopisu „Terzo Millennio".

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima