Nova publikacija Zavoda na Festivalu povijesti „Kliofest“ u Zagrebu

Objavljeno: 11.05.2022. Pregleda: 37

U Zagrebu će se, nakon dvije godine „on line“, održati redovito, deveto po redu izdanje Festivala povijesti Kliofest i to na tri lokacije – u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Knjižnici Bogdana Ogrizovića i Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Festival traje od 17. do 20. svibnja, a u okviru programa Festivala predstavit će se, kako je organizator naveo, „najbolje i najaktualnije od domaće i inozemne historiografske produkcije“.

U četvrtak, 19. svibnja, na Pozornici I u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnicu bit će održano i predstavljanje najnovije knjige u sunakladi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Podružnice Vukovar, koje zajedno potpisuju Dražen Živić, Sandra Cvikić i Tomislav Žigmanov Demografska i društvena održivost Hrvata u Vojvodini: aktualni trendovi, izazovi i perspektive. Početak predstavljanja je u 16 sati, a sudjeluju urednica dr. sc. Ivana Bendra, te autori dr. sc. Sandra Cvikić i prof. Tomislav Žigmanov.

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima