Objavljen prvi poziv za prijavu projekata u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Srbija

Objavljeno: 20.07.2009. Pregleda: 28

Prvi poziv za prijavu projektnih prijedloga za Prekogranični program Hrvatska - Srbija, u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći Europske unije od 2007. do 2013. (IPA program) objavljen je u petak 17. srpnja 2009. godine. Ukupni proračun ovog programa je 3 milijuna i 240 tisuća eura, od kojih će 1,8 milijuna biti usmjereno za Srbiju a milijun i 440 tisuća za Hrvatsku. Rok za predaju projektnih prijedloga je petak, 16. listopada 2009. godine, u 16 sati.

Projektni prijedlozi trebaju se odnositi na ostvarivanje jednog od sljedećih ciljeva: promicanje poslovne suradnje, povećanje prekogranične razmjene dobara, razvijanje mobilnosti tržišta rada, razvoj prekograničnih institucija za istraživanje i razvoj (RDI) i zajedničko gospodarsko planiranje, poticanje razvoja turizma na osnovi prekograničnog regionalnog identiteta i prirodnih i kulturnih dobara prekograničnog područja, zaštita i očuvanje prirodnih dobara prekograničnog područja poduzimanjem zajedničkih mjera i povećanjem javne svijesti, te promicanje dobrosusjedskih prekograničnih odnosa između lokalnih zajednica.

Potpuna natječajna dokumentacija (Application Package) može se preuzeti sa sljedećih internetskih stranica: www.mrrsvg.hr, www.evropa.gov.rs kao i na službenim web stranicama IPA programa Hrvatska-Srbija www.croatia-serbia.com. Na spomenutim stranicama mogu se pronaći i sve dodatne korisne informacije i zanimljive novosti vezane za program Hrvatska-Srbija.

Na web-stranici programa uspostavljen je i interaktivni forum za pronalazak partnera (Partner Search Forum).

Svi zainteresirani mogu postaviti svoje projektne ideje na web forum i time postati dio interaktivne mreže potencijalnih partnera.

Informativni dani povodom ovog Javnog poziva za prijavu projektnih prijedloga, na kojima se zainteresirani mogu podrobnije upoznati sa specifičnim ciljevima i uvjetima za prijavu projektnih prijedloga, održavat će se u Hrvatskoj i u Srbiji. Prvi skup predviđen je u Srijemskoj Mitrovici, u četvrtak, 23. srpnja, u 10,30, u Velikoj dvorani Skupštine općine Srijemska Mitrovica, Trg Svetog Dimitrija 13. Sljedeći je u petak, 24. srpnja, u Somboru, također od 10 i 30, u Svečanoj skupštinskoj dvorani Gradske kuće, Trg cara Uroša 1.

U Subotici će se informativni sastanak održati u utorak, 28. srpnja, s početkom u 10 sati i 30 minuta, u amfiteatru Otvorenog sveučilišta, Trg cara Jovana Nenada 15.

Istoga dana Informativni dan će se održati u Osijeku, na Ekonomskom fakultetu, Gajev trg 7, s početkom u 9,30. U srijedu, 29. srpnja predstavljanje IPA programa održat će se u Vukovaru, u Velikoj vijećnici Palače Srijem, Županijska 9, također od 9 i 30.

Obaveštenje o kolačićima