Održana Pokrajinska smotra recitatora u Sečenju

Objavljeno: 03.05.2024. Pregleda: 30

Emilia Tonković, učenica 4. razreda OŠ Ivan Milutinović iz Subotice, osvojila je zlatnu diplomu na 54. Pokrajinskoj smotri recitatora Pjesniče naroda mog koja održana od 19. do 21. travnja 2024. godine u Sečnju.
Tijekom tri dana u ovom banatskom selu nastupilo je oko 130 recitatora iz cijele Vojvodine koji su prije toga, svatko u svojoj zoni i kategoriji, odnosno uzrastu, bili proglašeni za najbolje recitatore. Poeziju su kazivali na svom materinskom jeziku te su se čule interpretacije na hrvatskom, srpskom, mađarskom, slovačkom, rumunjskom, rusinskom i romskom jeziku. Najbolje recitatore, podijeljene u tri dobne skupine (mlađi, srednji i stariji uzrast), pratio je peteročlani žiri koji je svakoga dana dodjeljivao po 18 zlatnih diploma od kojih su odabrani i onih devet koji će nastaviti natjecanje na Republičkoj smotri recitatora Pjesniče naroda mog 18. i 19. svibnja 2024. godine u Valjevu.
Osim Emilie Tonković, koju je za ovo natjecanje pripremila njezina učiteljica Sanja Dulić, na hrvatskom jeziku u kategoriji srednjoškolaca nastupio je i Marijan Rukavina, recitator Hrvatske čitaonice Subotica.
Lijepo je što još uvijek ima djece koja vole poeziju i uz to je kazuju drugima na svom materinskom jeziku. Tako šire ljubav i populariziraju ne samo pjesništvo već i vlastiti jezik koji s ponosom govore.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)


Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima