Osječki glumci na mini turneji po Vojvodini

Objavljeno: 03.01.2012. Pregleda: 53

predstava poljubac glumciDjecu u Subotici, Sonti i Srijemskoj Mitrovici obradovali su u petak, 16. prosinca 2011. godine, glumci iz Osijeka predstavom „Poljubac", autora Roberta Piuminija. Predstavu, urađenu po motivima priče „Il portatore di baci", autora Roberta Piuminija, vidjelo je na mini-turneji oko 350 djece u odličnoj glumi osječkih glumaca Nenada Pavlovića i Petre Blašković.

U subotičkoj dvorani OKUD-a „Mladost", predstavu je gledalo stotinjak mališana. Bila su tu djeca iz vrtića „Marija Petković" i učenici nižih razreda osnovnih škola koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, u pratnji svojih odgojiteljica i nastavnika. Djeca su uživala u predstavi što se moglo i vidjeti u čuti, jer su reakcije bile vrlo iskrene.

predstava poljubac sonta-mGlumci su potom predstavu „Poljubac" odigrali u velikoj dvorani Doma kulture u Sonti, za više od 200 djece, učenika nižih razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić" i Dječjeg vrtića „Pčelica". I ovdje su djeca uživala u interpretaciji priče u kojoj nježna dama Libeta čeka svojega zaručnika Ser Arvaa, koji je otišao u rat.

Nakon Subotice i Sonte, glumci su predstavu odigrali i pred mališanima u dvorani Hrvatskog doma u Srijemskoj Mitrovici.

Ovu predstavu zajednički su organizirali i darovali djeci na dar Dječje kazalište Subotica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata uz koordinaciju i menadžment Petra Konkoja, te uz potporu Hrvatskoga nacionalnog vijeća.

predstava poljubac glumci2Redatelj predstave je Nenad Pavlović koji je i likovno osmislio predstavu. Lutke je izradio Tibor Farago, a autor glazbe i songova je Arinka Šegando.

Djeca su u svim mjestima razdraganim pljeskom nagradila vedri duh priče o poljupcu, u kojoj ljubav na kraju pobjeđuje.

Nekada davno, kada se još pisalo guščjim perom... Ovako počinje priča u kojoj nježna gospođica Libeta čeka svog zaručnika Ser Arvaa, koji je otišao u rat. Priča talijanskog pisca Roberta Piuminija nije, kako možda na prvi pogled djeluje, pisana u 17. stoljeću, već u sadašnje vrijeme, jer je riječ o suvremenom autoru knjiga za djecu.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • Izložba Snagom svetog Josipa u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima