Pokladni bal u Baču

Objavljeno: 28.02.2022. Pregleda: 51

Nakon nekoliko godina pauze ponovno je organiziran Pokladni bal u Baču. Organizator je ove godine bila župa sv. Pavao na čelu sa sadašnjim župnikom vlč. dr. Marinkom Stantićem, koji je poželio ponovno pokrenuti ovu manifestaciju. Ovogodišnji bal, koji je održan 19. veljače 2022. godine, okupio je pedesetak sudionika, vjernika i mještana, a goste su zabavljali tamburaši – sastav Đuvegije iz Sombora. Bal je održan u čardi Bujak, a među gostima bili su i predsjednik Općine Bač Steva Panić, te pomoćnik predsjednika Općine Nikola Vuletić.

Na balskoj trpezi našle su se prepoznatljive delicije ovoga mjesta: perke, gomboci, rizanci s orasima, orasnice, vanilice, krafne s pekmezom, a ni slanog zalogaja nije nedostajalo: posluženi su domaći kulen, kobasica, slanina, pršuta, mladi sir... Glavno jelo, gulaš i domaći kruh pripremile su Sanja Čojanović, Lidija Tvrtković i gazdarica Irena Miličević.

Želja organizatora je da se i nagodinu organizira ova pokladna manifestacija i da ovaj vid okupljanja ponovno zaživi među mještanima Bača.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)


Književne manifestacije

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima