Posjet Osijeku za pamćenje

Objavljeno: 14.12.2016. Pregleda: 45

posjet osijekuOsijek je mjesto gdje su u ponedjeljak, 5. prosinca, putovali najbolji recitatori Vojvodine na hrvatskom jeziku. Učenici osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagradu na XV. Pokrajinskoj smotri recitatora koju organizira Hrvatska čitaonica stekli su pravo na nagradni izlet. Djeca, na svakom koraku okružena pažnjom predusretljivih domaćina i zamjetnom medijskom pozornošću, radost susreta i bogatstvo doživljenoga podijelili su i sa svojim voditeljima i s domaćinima.

Za goste iz Vojvodine upriličen je prijam u Gradskom poglavarstvu, gdje su im domaćini bili zamjenik gradonačelnika Denis Amruš i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić. U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića pogledali su predstavu Legende o Kristu, obišli su gradsku knjižnicu, postavku adventskih uradaka, Muzej Slavonije, a nakon bogatog ručka kojega su im priredili osječki franjevci, posjet su završili obilaskom svečano postavljenog Adventa na tvrđi 2016 na prostoru središnjeg trga Starog grada. Gostima iz Vojvodine kroz cijelo vrijeme posjeta Osijeku na raspolaganju je bila viša savjetnica – specijalistica Ljerka Hedl.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (I. A.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima