Poučno-komična predstava „Pred vratima raja“

Objavljeno: 30.05.2018. Pregleda: 29

pred vratima rajaMladi župe Marija Majka Crkve iz Subotice u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine, odigrali su poučnu komičnu predstavu Pred vratima raja, koja je ispunila sva očekivanja, a kazališna scena Jadran u Subotici bila je premala za primiti sve posjetitelje. Skupina mladih, skupa s njihovim župnikom vlč. dr. Marinkom Stantićem, odlučili su svoje talente umnožiti i marljivo na njima raditi, te pripremiti predstavu koja bi ljude nasmijala, oraspoložila ali i navela na razmišljanje o vječnosti.

Naime, riječ je o predstavi u dva čina koja govori o ljudskoj sudbini u onozemaljskom životu, a radnja se odigrava u Čistilištu. Na vratima raja stoji sveti Petar, koji je dobio zadaću sa zemlje pozvati Marka Horvata. No, treba odrediti Markovo mjesto u vječnosti, te sv. Petar poziva sve Markove poznanike koji su u Čistilištu da dođu i pomognu mu oko te odluke. Ovdje se okupljaju Markova supruga, roditelji, rodbina, prijatelji, kolege s posla i iznose svoj stav. Marko se ne nalazi u zavidnoj situaciji, no na kraju dolazi spasenje... Na pomalo šaljiv način ovom predstavom mladi su potakli gledatelje na promišljanje o valjanim ispovijedima, o ljubavi jednih prema drugima i našem ovozemaljskom životu.
Tekst za predstavu potpisuje vlč. dr. Marinko Stantić, a mladi i nekolicina starijih glumaca s probama su započeli još početkom godine. Osim uigranih glumaca, ono što se moglo primijetiti jest zajedništvo koje je vladalo scenom, a u današnje vrijeme nam je toga sve više potrebno, kao i ovako komično-poučnih predstava.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Proslava praznika hrvatske zajednice – Dan izbora I. saziva HNV-a
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima