Predstava „Tamburaški oproštaj“ u Lemešu

Objavljeno: 18.02.2013. Pregleda: 2

tamburaski oprostaj Lemes2013-1-mPred punom dvoranom raspoložene publike u Domu kulture u Lemešu, u nedjelju 17. veljače 2013. godine, glumci amateri Male scene Hrvatske čitaonice iz Subotice, nastupili su s komedijom „Tamburaški oproštaj“, autora teksta i redatelja Marjana Kiša.

Predsjednik Hrvatsko-bunjevačko kulturno-umjetničkog društva „Lemeš“ Marko Vilić najavio je ovu predstavu kao plod dobre suradnje dviju udruga, kao i radost što je ovo premijerno izvođenje ove predstave. Naime, ova je komedija izvedena na prošlogodišnjem Književnom prelu u Subotici, ali je od tada došlo do promjena i u tekstu i u glumačkoj postavi.

tamburaski oprostaj Lemes2013-2-mPublika je izvanredno toplo primila predstavu nakon koje su se domaćini i Subotičani dogovarali i o daljnjim planovima i suradnji. Zanimljivo je primijetiti kako su predstavu gledali i gosti iz Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ iz Sombora, što je rezultat nedavnog potpisivanja Sporazuma o suradnji dramskih skupina i osnivanju asocijacije.

S ovom predstavom Mala scena Hrvatske čitaonice nastupit će na XIX. Danima hrvatskoga pučkog teatra u Hercegovcu koji se održavaju 22. i 23. veljače 2013. u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu (Hrvatska). Subotičani će nastupiti u petak, 22. veljače, u 20 sati.

tamburaski oprostaj Lemes2013-3-m

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Prelo mladeži u Subotici
  • Šokačka večer u Vajskoj
  • Marinbal u Lemešu
  • Prelo na salašu u Đurđinu
  • XIV. Gupčev bal
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima