Predstava „Tamburaški oproštaj“ u Lemešu

Objavljeno: 18.02.2013. Pregleda: 40

tamburaski oprostaj Lemes2013-1-mPred punom dvoranom raspoložene publike u Domu kulture u Lemešu, u nedjelju 17. veljače 2013. godine, glumci amateri Male scene Hrvatske čitaonice iz Subotice, nastupili su s komedijom „Tamburaški oproštaj“, autora teksta i redatelja Marjana Kiša.

Predsjednik Hrvatsko-bunjevačko kulturno-umjetničkog društva „Lemeš“ Marko Vilić najavio je ovu predstavu kao plod dobre suradnje dviju udruga, kao i radost što je ovo premijerno izvođenje ove predstave. Naime, ova je komedija izvedena na prošlogodišnjem Književnom prelu u Subotici, ali je od tada došlo do promjena i u tekstu i u glumačkoj postavi.

tamburaski oprostaj Lemes2013-2-mPublika je izvanredno toplo primila predstavu nakon koje su se domaćini i Subotičani dogovarali i o daljnjim planovima i suradnji. Zanimljivo je primijetiti kako su predstavu gledali i gosti iz Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ iz Sombora, što je rezultat nedavnog potpisivanja Sporazuma o suradnji dramskih skupina i osnivanju asocijacije.

S ovom predstavom Mala scena Hrvatske čitaonice nastupit će na XIX. Danima hrvatskoga pučkog teatra u Hercegovcu koji se održavaju 22. i 23. veljače 2013. u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu (Hrvatska). Subotičani će nastupiti u petak, 22. veljače, u 20 sati.

tamburaski oprostaj Lemes2013-3-m

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima