Predstavljanje dijalektalne poezije na Filozofskom fakultetu u Osijeku

Objavljeno: 13.09.2022. Pregleda: 75

U okviru manifestacije Osijeku s potpisom, Hrvati iz Vojvodine, 16. rujna 2022. godine na Filozofskom fakultetu bit će predstavljen blok u časopisu Književna revija „Suvremeno dijalektalno pjesništvo na novoštokavskoj ikavici među Hrvatima u Bačkoj“. Program počinje u 12 sati, a u predstavljanju sudjeluju Ivan Trojan, Tatjana Ileš, Tomislav Žigmanov, Željko Šeremešić.

Pogled preko granice naslov je poglavlja u Književnoj reviji u kojem je panoramski prikaz suvremenog dijalektalnog pjesništva na novoštokavskoj i staroštokavskoj ikavici među Hrvatima u Bačkoj. Prinos je ovo prirediteljice Katarine Čeliković i uvodni tekst Tomislava Žigmanova. Aktualnost ovog prinosa dolazi u trenucima kada Hrvati u Bačkoj moraju isponova dokazivati cjelovitost svoga jezika, njegovu baštinu ali i trajanje u suvremenosti, a time onda i opstojnost svoga nacionalnog identiteta na prostoru u kojemu su ukorijenjeni stoljećima.

Osijeku s potpisom, Hrvati iz Vojvodine naziv je programa koji se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije odvija u Osijeku 16. rujna 2022. godine, u suorganizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU Hrvatska riječ.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Božićno-pjevački koncert HKPD-a Matija Gubec
  • Božićni koncert u Monoštoru
  • Znanstveni skup u Franjevačkom samostanu Subotica
  • Božićno-folklorni koncert HKPD-a Matija Gubec
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima