Predstavljanje knjige „Garavi salaši“ autorice Katarine Firanj u Somboru

Objavljeno: 17.05.2016. Pregleda: 1

Garavi salasi naslovnica mPredstavljanje knjige Garavi salaši – cio život za godinu dana autorice Katarine Firanj, bit će održano u četvrtak, 26. svibnja 2016. godine, u Hrvatskom domu u Somboru. Početak je u 20 sati.

U programu predstavljanja sudjelovat će Bojana Poljaković, recenzentica, Katarina Čeliković, urednica, Tomislav Žigmanov, u ime nakladnika i Katarina Firanj, autorica.

„Rukopis ove Somborke nastao je u dahu, u želji da očuva sjećanje na salašarski život kakvog odavno nema u somborskom kraju i vrijedan je doprinos etnografskoj baštini bačkih Hrvata Bunjevaca. /…/ Katarina Firanj ne prikazuje idealizirano život na salašu niti opisuje običaje zarobljene u vremenu. Želja joj je zabilježiti običaje kakvi su bili i to sjećanje ostaviti budućim naraštajima, a prije svega svojim potomcima. No, ona navodi i promjene koje su nastale u praksama vezanim uz pojedine običaje i koje su sastavni dio svake kulture.“ (Iz pogovora Bojane Poljaković)

Predstavljanje priređuju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Vladimir Nazor“ u Somboru.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Promocija knjige Ivana Tumbasa: Steščalo se
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
  • Koncert klape Barun
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima