Predstavljanje monografije „Identitet srijemskih Hrvata kroz prizmu tradicijske baštine” i topoteke „Baština Hrvata u Srbiji“ u Srijemskoj Mitrovici

Objavljeno: 21.06.2021. Pregleda: 22

identitet srijemskih hrvata naslovZavod za kulturu vojvođanskih Hrvata predstavit će monografiju Identitet srijemskih Hrvata kroz prizmu tradicijske baštine u nedjelju, 27. lipnja 2021. godine s početkom u 17 sati u prostorijama Hrvatskog doma u Srijemskoj Mitrovici.

 

Ovo kapitalno djelo tiskano je 2020. godine u sunakladi Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju, FF-pressa i ZKVH-a, a plod je rada dviju generacija studenata etnologije i kulturne antropologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru kolegija Prakse terenskih istraživanja čija je nositeljica prof. dr. sc. Milana Černelić.

Istom prigodom bit će predstavljen i projekt virtualne arhivske zbirke Baština Hrvata u Srbiji na međunarodnoj suradničkoj digitalnoj platformi Topoteka (https://hrvatisrbija.topoteka.net/) te će i Mitrovčani biti pozvani da se uključe u ovu platformu i tako sačuvaju i predstave javnosti vlastitu kulturnu baštinu preko fotografija i sličnih predmeta.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima