Predstavljanje zbornika o Albi Vidakoviću

Objavljeno: 08.03.2018. Pregleda: 1

0603 Zbornik o Albi Vidakoviću predstavljanjeKatoličko društvo Ivan Antunović u ulozi nakladnika priređuje predstavljanje Zbornika radova s Međunarodnog znanstvenog simpozija o Albi Vidakoviću održanog u Subotici 2014. godine, prigodom jubileja 50. obljetnice smrti i 100. obljetnice rođenja ovog svećenika i glazbenika. Predstavljanje će biti održano u subotu, 10. ožujka, u Muzičkoj školi u Subotici, s početkom u 19 sati. O Zborniku će govoriti recenzentica, redovita profesorica Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu Sonja Marinković i urednik zbornika Miroslav Stantić.

U zborniku se nalazi devet znanstvenih radova u kojima su dotaknuta gotovo sva polja djelovanja te okolnosti u kojima je Vidaković živio i radio, te dva sjećanja na Vidakovića iz pera rođakinje i jednog njegovog učenika.

„Pojavljivanje ovog zbornika znanstvenih radova došlo u pravom trenutku, kao svojevrsna analiza našeg odnosa prema važnim segmentima vlastite tradicije. Radovi znanstvenika su nedvosmisleno potvrdili vrijednost i značaj djelatnosti Albe Vidakovića, ukazali na aspekte njegove aktualnosti i potvrdili da u suvremenoj znanosti i dalje postoji potreba za istraživanjima njegove plodne, bogate i raznovrsne aktivnosti“, navodi se u recenziji prof. Marinković.

Izvor: Hrvatska riječ

Šokačka kuhinja

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Mira Temunović – 50 godina s tamburom
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec
  • 86. Godišnjica osnutka HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima