Predstavljen zbornik „Hrvati u Vojvodini: Identitet(i), procesi i društvene aktivnosti“ u Zrenjaninu

Objavljeno: 23.07.2013. Pregleda: 29

Zbornik Hrvati u Vojvodini naslovnicaZrenjaninski Kulturni centar organizirao je predstavljanje zbornika „Hrvati u Vojvodini : Identitet(i), procesi i društvene aktivnosti“, koje je održano 10. srpnja 2013. godine, u maloj dvorani Kulturnog centra. Zbornik je u ime sunakladnika – Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, predstavio prof. Tomislav Žigmanov, a moderator je bio politolog Miroslav Samardžić.

Ovim predstavljanjem Zavod je nastavio s praksom decentralizacije svoje djelatnosti, a ovaj događaj je od posebne važnosti budući da je riječ o prvom kulturnom događaju u Zrenjaninu na kojemu je bilo riječi o povijesti i sadašnjosti Hrvata u Vojvodini.

Zbornik je objavljen koncem mjeseca travnja 2013. godine, u sunakladništvu Instituta za migracije i narodnosti iz Zagreba i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, a uredili su ga Mario Bara i dr. sc. Aleksandar Vukić s Instituta za migracije i narodnosti.

Više o zborniku možete pročitati ovdje.

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima