Premijerno izvedena predstava Narodni poslanik u Puli

Objavljeno: 16.06.2023. Pregleda: 56

U Puli je premijerno izvedena predstava Narodni poslanik, koprodukcija subotičkog Narodnog kazališta i Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula. Čuveni satirični komad Branislava Nušića režirala je Snežana Trišić.
Po riječima redateljice Trišić, iako se u originalnoj Nušićevoj komediji radnja odvija u provinciji krajem 19. stoljeća, komad savršeno korespondira s vremenom u kojem živimo, jer nismo daleko odmakli od problema koje je pisac obradio u svojim djelima.
Ona je naglasila i kako je rad na predstavi bio veoma intenzivan i nadahnut, a tu je i sjajan glumački ansambl, pa je publika imala priliku vidjeti izuzetne glumačke bravure.
U predstavi igraju glumci subotičkog teatra: Milan Vejnović, Minja Peković, Ljubiša Ristović, Srđan Sekulić, Vladimir Grbić, Igor Greksa, mlade zagrebačke glumice Vini Jurčić i Irena Tereza Prpić te Luka Mihovilović iz pulskog INK-a, koji je nekadašnji član ansambla subotičkog teatra.
„Ovo nam je zaista bio odličan potez. Suradnja između kazališta u zemlji i regiji od izuzetnog je značaja za dobrobit kazališne umjetnosti u cjelini, jer različite kulturne i umjetničke tradicije omogućuju razmjenu iskustava i ideja, te obogaćuju kazališnu scenu. Poseban je doživljaj vidjeti kako naše glumce percipira publika u drugoj državi i ovo je bila prilika da pokažemo gdje smo i da podijelimo ono u čemu smo najbolji, kao i da vidimo kako to rade kolege", kaže upravnik Narodnog kazališta Subotica Miloš Nikolić.
Predstava će u Subotici biti igrana na jesen. Nakon toga Narodni poslanik ostaje na repertoaru oba teatra.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima