Prijam u povodu objavljivanja likovne monografije Bele Durancija o slikaru Stipanu Kopiloviću

Objavljeno: 07.09.2011. Pregleda: 50

U povodu izlaska iz tiska knjige Bele Durancija „Slikar Stipan Kopilović (1877.-1924.)", nakladnik - Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, organizirao je 25. kolovoza prijam za suradnike, te sponzore i donatore koji su pomogli objavljivanje te likovne monografije, u Zavičajnoj galeriji „Dr. Vinko Perčić" u čijem se legatu, među ostalim, nalazi dio Kopilovićevih radova.

O drugom, osuvremenjenom izdanju knjige, ovom su prigodom govorili autor povjesničar umjetnosti Bela Duranci, povjesničarka umjetnosti i stručna suradnica na pripremi monografije Olga Šram, te ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i urednik knjige Tomislav Žigmanov.

 

prijem-knjiga kopilovic2-m

Prva knjiga o Stipanu Kopiloviću tiskana je u izdanju „Subotičkih novina", a drugim se njezinim izdanjem, kako navodi Bela Duranci u svom predgovoru, „ne mijenja ništa, jer se ništa novo nije doznalo, ali nam danas tehnika približava Stipana. Prizori slikareva viđenja - novom knjigom - postali su bliži, pregledniji i rječitiji. Tu su pred nama u svoj svojoj zbilji u vidokrugu gledatelja - sugovornika Stipanovih. Čak se i novonastala oštećenja jasnije vide. Upozoravaju nas da vrijeme teče i nagriza ostvareno", piše Duranci.

Monografija će široj javnosti biti predstavljena do kraja godine.

Knjigu možete kupiti u prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Harambašićeva 14, Subotica, po cijeni od 1.100,00 dinara, uz prethodno obavljenu uplatu na račun Zavoda. Na svojoj pošti ili u banci na račun Zavoda broj 220-95689-48 uplatite 1.100,00 dinara, a s kopijom uplatnice knjigu možete preuzeti u prostorijama Zavoda, svakog radnog dana od 9 do 13 sati.

Zainteresirani koji žive izvan Subotice i nisu u prigodi doći u prostorije Zavoda, knjigu mogu nabaviti na način da prethodno na račun Zavoda broj 220-95689-48 uplate 1.150,00 dinara (osnovna cijena + poštanski i manipulativni troškovi), a po primitku uplate, knjigu ćemo poslati poštom na adresu naznačenu na nalogu za uplatu. Bilo bi dobro da nas o obavljenoj uplati informirate i putem telefona (024/535-533) ili elektroničkom poštom (ured@zkvh.org.rs), budući da šalterski službenici u našim poštama i bankama često ne utipkaju sve podatke uplatitelja. Primjer popunjenog naloga za uplatu možete pogledati ovdje.

Knjiga „Slikar Stipan Kopilović 1877.-1924." može se naći i u subotičkoj knjižari „Danilo Kiš" i u Suvenirnici ispod Gradske kuće.

Tekst: Radio Subotica i Hrvatska riječ
Fotografije: Ivan Ivković Ivandekić

Obaveštenje o kolačićima