Proslava Malih i Velikih Tekija

Objavljeno: 20.07.2018. Pregleda: 26

plakat tekije 2018Blagdan svete Ane slavi se svečano hodočasničkim slavljem Maih Tekija u svetištu Gospe Tekijske kod Petrovaradina. Ono počinje u srijedu, 25. srpnja u 17 sati, kada počinje sveta ispovijed, da bi u 19 sati bila slavljena sveta misa uočnice na hrvatskom jeziku sa procesijom. Na sam blagdan, 26. srpnja u 9 sati, bit će slavljena sveta misa na mađarskom jeziku, a u 11 sati misa na hrvatskom jeziku. Završna misa na hrvatskom jeziku počine u 19 sati.

Centralna hodočasnička proslava, Velike Tekije, počinje uoči blagdana Snježne Gospe, 4. kolovoza u 15 sati prilikom za ispovijed. Nastavlja se liturgijom bizanstkog obreda u 16 sati, misom na mađarskom jeziku u 17.30, prigodnim programom u 18.40, te biskupskom svetom misom na hrvatskom jeziku sa procesijom u 19 sati. Na blagdan Snježne Gospe, 5. kolovoza, Srijemska biskupija se spominje desete obljetnice ponovne uspostave, te ustanovljavanja Đakovačko-osječke metropolije, te će centralno misno slavlje biti i zahvalno slavlje na biskupijskoj razini, u kojem će celebrirati sva tri biskupa metropolije: đakovačko-osječki Đuro Hranić, požeški Antun Škvorčević i srijemski Đuro Gašparović. Liturgijska proslava počinje u 8 sati pobožnošću križnog puta. U 9 sati počinje misa na mađarskom jeziku, a u 11 svečana središnja misa na hrvatskom. Završna misa na hrvatskom je u 19 sati.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • Izložba Snagom svetog Josipa u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima